ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI P-ZERO (PZ4) 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P-Zero (PZ4) 265/40R21 105Y (TL, P, XL, FSL, FR, BL) #263377

EAN: 8019227376821
Летни гуми Pirelli P-Zero (PZ4) - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.
792 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от PIRELLI. Любима марка на много хора в България. Модел P-ZERO (PZ4) можете да поръчате от сайта ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 265. 40 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R21 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 105 (до 925 кг) е товарният индекс за модела. Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро A. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е B. Тази гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат BL
Сертифицирана за Bentley
Производител PIRELLI
Модел P-ZERO (PZ4)
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 40
Диаметър R21
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, P, XL, FSL, FR, BL
Тежест 13.25
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
B
A
2
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 20% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Когато изберете гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали разхода на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрия асфалт. Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Например при кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цена  гуми цена  205 55 r16  195 65r15 

Този сайт използва бисквитки