ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PIRELLI P-ZERO (A8A)NCS XL PZ4 285/35R23 107Y (TL, P, XL, FSL, FR, M+S) #249589

EAN: 8019227409338
Летни гуми PIRELLI P-ZERO (A8A)NCS XL PZ4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 2 бр.
1575 . 64 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е PIRELLI. Популярна фирма на пазара. Моделът P-ZERO (A8A)NCS XL PZ4 може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Маркировката на гумите е летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 285. 35 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата е R23. Максимално допустимият товарен индекс е 107 (до 975 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Y (до 300 км/ч.). D е индексът за сцепление на мокро за гумата. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум за този клас тяхното ниво на шум е 73 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 6-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат A8A
Сертифицирана за Aston Martin
Производител PIRELLI
Модел P-ZERO (A8A)NCS XL PZ4
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 35
Диаметър R23
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, P, XL, FSL, FR, M+S
Тежест 15.212
Доставка 6-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Гумите оказват до 19% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако изберете гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Екологичното каране може значително да намали консумацията на гориво.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми  гуми  205 5516  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки