ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PIRELLI P-ZERO (*)RFTXL PZ4 QR 275/45R20 110Y #248571

EAN: 8019227275162
гуми PIRELLI P-ZERO (*)RFTXL PZ4 QR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
511 . 57 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от PIRELLI. Една от наложените компании на пазара. Модел P-ZERO*XLR можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.Този модел може да е походящ за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 275. Отбелязаната височина за гумата е 45. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R20. 110 (до 1060 кг) е разрешения товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Y (до 300 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е B. 70 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Доставка 6-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 16 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако притежавате гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно. Разликата между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  гуми за мотори  205 55r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки