ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli Cinturato P7 Run Flat 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli Cinturato P7 Run Flat 225/50R18 95W (TL, P, *, FR, RFT, FP, (*)) #65135

EAN: 8019227224566
Летни гуми Pirelli Cinturato P7 Run Flat - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
407 . 88 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е производителят на тази гума. Модел CINTURATO P7 RUN FLAT можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.Този модел гуми са класифицирани от производителя като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. Маркираната височина за гумата е 50. R18 е маркираният диаметър за гумата. 95 (до 690 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за този модел гуми е W (до 270 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. Маркировката за разхода на гориво е C. Този модел гуми са с добри показатели за шум за техния клас нивото на шум е 71 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *
Сертифицирана за BMW
Производител PIRELLI
Модел CINTURATO P7 RUN FLAT
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 50
Диаметър R18
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, Runflat
Индекси TL, P, *, FR, RFT, FP, (*)
Тежест 12.44
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
C
2
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 17-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Когато изберете гуми с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Екологичното шофиране намалява разхода на гориво. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови всесезонни гуми  гуми за мотор цена  205 55 r16  гуми 195 65 r15