ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli Cinturato P7 245/50R18 100Y (P, FSL, *, FR, (*)) #277984

EAN: 8019227246773
Летни гуми Pirelli Cinturato P7 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
387 . 97 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е PIRELLI. Известна фирма в света на гумите. Модел CINTURATO P7 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Обозначението от производителя на гумите е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 245. 50 е отбелязаната височина за гумата. R18 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 100 (до 800 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. 74 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *
Сертифицирана за BMW
Производител PIRELLI
Модел CINTURATO P7
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 50
Диаметър R18
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 68 dB
Ниво на шум A
Опции С борд
Индекси P, FSL, *, FR, (*)
Тежест 11.39
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
B
B
1
68

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато поръчате гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват около 17-20 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. За кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  гуми  205 55 r16  195 65 r15