ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli Cinturato P7 235/45R18 94? (TL) #274537

EAN: 8019227243994
Летни гуми Pirelli Cinturato P7 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94? )
Сезон летни летни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс ?
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
309 . 23 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от PIRELLI. Моделът CINTURATO P7 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Маркировката от производителя на гумите е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 45 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. 94 (до 670 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс е сред най-добрите ? за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност A. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданият от вас моделе сравнително тих нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител PIRELLI
Модел CINTURATO P7
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R18
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс ?
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 10.33
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
C
A
2
71

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 15 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови летни гуми  зимни гуми цени  автогуми  мото гуми 

Този сайт използва бисквитки