ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli Cinturato P7 (P7C2) Seal Inside 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli Cinturato P7 (P7C2) Seal Inside 245/45R18 96W #89323

EAN: 8019227327892
Летни гуми Pirelli Cinturato P7 (P7C2) Seal Inside - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
SEAL SEAL
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
356 . 97 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от PIRELLI. Една от наложените фирми на пазара. Моделът CINTURATO P7 (P7C2) SEAL INSIDE може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Гумите са класифицирани от вид летни. Ширина за модела е 245. Маркираната височина за гумата от производителя е 45. Маркираният диаметър за гумата е R18. Допустимият товарен индекс е 96 (до 710 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност A. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е A. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас , като нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител PIRELLI
Модел CINTURATO P7 (P7C2)
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 45
Диаметър R18
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции SEAL
Тежест 11.359
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
A
A
2
70

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително до 20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното каране може значително да намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотори  летни гуми цена  нови всесезонни гуми  бг гуми  нови автогуми 

Този сайт използва бисквитки