ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli Cinturato P1 195/55R16 87W (TL, *, FR, RFT, (*)) #274530

EAN: 8019227224603
Летни гуми Pirelli Cinturato P1 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 87W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 87 до 545 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
265 . 39 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя PIRELLI. Една от познатите фирми на пазара. Моделът CINTURATO P1 може да закупите от магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 195. 55 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. Допустимият товарен индекс е 87 (до 545 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е W (до 270 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Тези гуми са с добри показатели за шум за техния клас нивото на шум е 74 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2-4 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *
Сертифицирана за BMW
Производител PIRELLI
Модел CINTURATO P1
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 55
Диаметър R16
Товарен индекс 87 (до 545 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, Runflat
Индекси TL, *, FR, RFT, (*)
Тежест 9.78
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
74

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 16% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрия асфалт. За автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно при нас: гуми за мотор  нови летни гуми  всесезонни гуми цени  гуми онлайн  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки