ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli Cinturato AS SF 2 #153472 215/50R19 93T (AS)

EAN: 8019227391411 Гуми Pirelli
Всесезонни гуми Pirelli Cinturato AS SF 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 93T )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
379 . 86 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е произведена от PIRELLI. Предлагания модел CINTURATO AS SF 2 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел е подходящ ако търсите да поръчате всесезонни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 215. 50 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R19. Допустимия товарен индекс е 93 (до 650 кг). Скоростния индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 6-9 дни от Германия.
Характеристики
Производител PIRELLI
Модел CINTURATO AS SF 2
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 50
Диаметър R19
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Индекси AS
Доставка 6-9 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато имате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 18-20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цена  гуми 205 55 r16  гуми  зимни гуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi