ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli Cinturato All Season SF2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF2 225/50R18 99W (TL, XL, FR, AS) #276982

EAN: 8019227423952
Всесезонни гуми Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99W )
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-9 дни от Германия Наличност Наличност: 4 бр.+
380 . 43 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е PIRELLI. Една от наложените компании на пазара. Модел CINTURATO ALL SEASON SF2 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като всесезонни. Ширина за модела е 225. 50 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R18. 99 (до 775 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс е сред най-добрите W (до 270 км/ч.) за този клас гуми. A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас , като нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 6-9 дни от Германия.
Характеристики
Производител PIRELLI
Модел CINTURATO ALL SEASON SF2
Сезон всесезонни гуми
Ширина 225
Височина 50
Диаметър R18
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, AS
Тежест 10.74
Доставка 6-9 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи приблизително до 20% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. При автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цени  195 65r15  нови всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки