ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PETLAS VELOX SPORT PT741 XL 255/35R19 96W (XL) #232058

DOT’23
EAN: 8680830018608
Летни гуми PETLAS VELOX SPORT PT741 XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
203 . 41 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PETLAS е компанията производител на разглежданата от вас гума. Моделът VELOX SPORT PT741 XL може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Този модел може да е походящ за вас ако търсите да закупите летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 255. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 35. R19 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 96 (до 710 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс е сред най-добрите W (до 270 км/ч.) за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за този клас , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел VELOX SPORT PT741
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 11.4
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Екологичното шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажното пътно платно. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми цени