ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Petlas PT741 Velox Sport 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Petlas VELOX SPORT PT741 185/55R16 87H (TL, XL) #142859

EAN: 8680830024548
Летни гуми Petlas VELOX SPORT PT741 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 87H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 87 до 545 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
96 . 09 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PETLAS е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът VELOX SPORT PT741 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Този модел гуми са летни. Ширина за модела е 185. Отбелязаната височина за гумата е 55. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. 87 (до 545 кг) е разрешения товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е H (до 210 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел VELOX SPORT PT741
Сезон летни гуми
Ширина 185
Височина 55
Диаметър R16
Товарен индекс 87 (до 545 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL
Тежест 8.51
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Гумите оказват до 17-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола с висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови гуми за мотори  гуми цени  гуми 205 55 r16  автогуми