ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PETLAS VANMASTER ALL SEASON 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PETLAS VANMASTER ALL SEASON 155/80R13 90R (TL) #263671

EAN: 8680830041583
Всесезонни гуми PETLAS VANMASTER ALL SEASON - Лекотоварни Гуми ( 90R )
Товарен индекс 90 до 600 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност >Наличност: 0 бр.
135 . 98 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от PETLAS. Любима марка на редица наши клиенти. Модел VANMASTER ALL SEASON можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 155. 80 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата е R13. 90 (до 600 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Този модел гуми са с добри показатели за шум , като нивото на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел VANMASTER ALL SEASON
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 155
Височина 80
Диаметър R13
Товарен индекс 90 (до 600 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси TL
Тежест 8.02
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато поръчате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автомобила също могат да окажат значително влияние. Екологичното шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми цени  летни гуми  автогуми 

Този сайт използва бисквитки