ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Petlas SNOWMASTER 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Petlas SNOWMASTER 2 185/65R15 92H (TL, XL, M+S, 3PMSF) #282987

EAN: 8680830043815
Зимни гуми Petlas SNOWMASTER 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 92H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 92 до 630 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
88 . 93 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е PETLAS. Една от познатите фирми на пазара. Моделът SNOWMASTER 2 може да закупите от ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 185. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. R15 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 92 (до 630 кг). Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Тези гуми са с добри показатели за шум тяхното ниво на шум е 71 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел SNOWMASTER 2
Сезон зимни гуми
Ширина 185
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 92 (до 630 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, M+S, 3PMSF
Тежест 7.33
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

На гумите се дължи приблизително 18-20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Разликата между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цена  всесезонни гуми  зимни гуми цена