ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PETLAS SH105 12R22.5 152M (TL) #171297

*
EAN: 8680830018189
Летни гуми PETLAS SH105 - Тежкотоварни Гуми ( 152M )
Сезон летни летни
Товарен индекс 152 до 3550 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
654 . 47 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PETLAS е комманията производител на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Гумите са класифицирани от вид летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 12. Маркирания диаметър за гумата е R22.5. 152 (до 3550 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е M (до 130 км/ч.). A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел SH105
Сезон летни
Ширина 12
Диаметър R22.5
Товарен индекс 152 (до 3550 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси TL
Тежест 75.46
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

На гумите се дължи до 19 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако купите гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: летни гуми  зимни гуми цена  автогуми  гуми за мотор цена 

Този сайт използва бисквитки