ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PETLAS RZ300 (DR) 0/8.5R17.5 121L (TL, 3PMSF) #171488

*
EAN: 8680830026931
Летни гуми PETLAS RZ300 (DR) - Тежкотоварни Гуми ( 121L )
Сезон летни летни
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
373 . 92 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е PETLAS. Известна фирма в света на гумите. Модел RZ300 (DR) можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип летни и са изключително добър избор сред много клиенти. Маркираната височина за гумата е 8.5. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R17.5. Разрешения товарен индекс е 121 (до 1450 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е L (до 120 км/ч.). B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност E. Тази гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 74 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел RZ300 (DR)
Сезон летни
Височина 8.5
Диаметър R17.5
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 3PMSF
Тежест 27.01
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 18-20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми цени  205 55r16  бг гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки