ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PETLAS RZ300 (DR) 215/75R17.5 126M (TL, 3PMSF) #171383

EAN: 8680830003703
Летни гуми PETLAS RZ300 (DR) - Тежкотоварни Гуми ( 126M )
Сезон летни летни
Товарен индекс 126 до 1700 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
372 . 72 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от PETLAS. Популярна фирма на пазара. Моделът RZ300 (DR) се предлага в магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е от вид: летни. Отбелязаната от производителя ширина е 215. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркирания диаметър за гумата е R17.5. Товарен индекс - 126 (до 1700 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е M (до 130 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. E е маркировката за разход на гориво. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 74 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел RZ300 (DR)
Сезон летни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 126 (до 1700 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 3PMSF
Тежест 27.13
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

На гумите се дължи до 15-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми  бг гуми  205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки