ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PETLAS RH100 (DR) 315/80R22.5 154M (TL, 3PMSF) #171485

EAN: 8680830017670
Летни гуми PETLAS RH100 (DR) - Тежкотоварни Гуми ( 154M )
Сезон летни летни
Товарен индекс 154 до 3750 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 0 бр.
731 . 95 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя PETLAS. Една от популярните конмании на пазара. Моделът RH100 (DR) може да закупите от ProGumi на супер цена.летни е маркировката на гумите. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 315. 80 е маркираната височина за гумата. R22.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 154 (до 3750 кг) е разрешения товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е M (до 130 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 75 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел RH100 (DR)
Сезон летни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 154 (до 3750 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 3PMSF
Тежест 73.31
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 17 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Енергийно ефективното каране намалява потреблението на гориво. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажния асфалт. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автогуми  магазини за гуми  205 55 r16  195 6515 

Този сайт използва бисквитки