ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PETLAS RC700 (DR OO) 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PETLAS RC700 (DR OO) 12R22.5 152K (TL, 3PMSF) #264000

EAN: 8680830036008
Летни гуми PETLAS RC700 (DR OO) - Тежкотоварни Гуми ( 152K )
Сезон летни летни
Товарен индекс 152 до 3550 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност >Наличност: 4 бр.+
761 . 34 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от PETLAS. Една от наложените компании на пазара. Моделът RC700 (DR OO) се предлага в магазина ProGumi.Гумите са от тип летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 12. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R22.5. 152 (до 3550 кг) е разрешеният товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от K (до 110 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са доста тихи , като нивото на шум е 75 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел RC700 (DR OO)
Сезон летни
Ширина 12
Диаметър R22.5
Товарен индекс 152 (до 3550 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 75 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 3PMSF
Тежест 68.13
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 18-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Когато поръчате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автомобила също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране от водача. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови автогуми  205 55 r16  евтини гуми  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки