ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
Petlas PT311 Elegant 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Petlas PT311 Elegant #142810 145/70R12 69T

EAN: 8680830000207 Гуми Petlas
Летни гуми Petlas PT311 Elegant - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 69T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 69 до 325 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
57 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
PETLAS е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от популярните конмании на пазара. Модел PT311 ELEGANT можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.летни е обозначението на този вид гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 145. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R12 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Товарен индекс - 69 (до 325 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите T (до 190 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 69 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел PT311 ELEGANT
Сезон летни
Ширина 145
Височина 70
Диаметър R12
Товарен индекс 69 (до 325 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Тежест 4.9
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
69

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато изберете гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват около до 20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

Енергийно ефективното (екологично) каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови гуми за мотори  магазини за гуми  205 5516  автогуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi