ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PETLAS PROGREEN NH100 (TR) 235/75R17.5 143J (TL) #171422

*
EAN: 8680830019704
Летни гуми PETLAS PROGREEN NH100 (TR) - Тежкотоварни Гуми ( 143J )
Сезон летни летни
Товарен индекс 143 до 2725 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
399 . 44 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от PETLAS. Модел PROGREEN NH100 (TR) можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Маркираната ширина за модела е 235. 75 е маркираната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата е R17.5. 143 (до 2725 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми J (до 100 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е A. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. 69 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел PROGREEN NH100 (TR)
Сезон летни
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 143 (до 2725 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Индекси TL
Тежест 28.7
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми  летни гуми цена  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки