ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Petlas PT825 Full Power Plus 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Petlas FULLPOWER PT825 PLUS 155/80R12 88/86N (TL) #142961

EAN: 8680830021059
Летни гуми Petlas FULLPOWER PT825 PLUS - Лекотоварни Гуми ( 86N )
Сезон летни летни
Товарен индекс 86 до 530 кг
Скоростен индекс N до 140 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
85 . 87 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание

Производителя на този модел гуми е PETLAS. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът FULLPOWER PT825 PLUS може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е от вид: летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 155. Отбелязания диаметър за гумата е R12. Товарен индекс - 86 (до 530 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс N (до 140 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглеждания от вас моделе сравнително тих , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.

Характеристики
Производител PETLAS
Модел FULLPOWER PT825 PLUS
Сезон летни гуми за бус
Ширина 155
Височина 80
Диаметър R12
Товарен индекс 86 (до 530 кг)
Скоростен индекс N (до 140 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 6.9
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до до 20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако купите гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: нови всесезонни гуми  гуми за мотор  205 55 r16  195 6515