ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PETLAS FULLGRIP PT935 155/80R12 88N (TL, M+S, 3PMSF) #171491

*
EAN: 8680830022834
Зимни гуми PETLAS FULLGRIP PT935 - Лекотоварни Гуми ( 88N )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс N до 140 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
104 . 78 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е PETLAS. Една от познатите фими на пазара. Модела FULLGRIP PT935 може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Този модел гуми са зимни и са изключително добър избор при много от нашите клиенти. Ширина на модела е 155. Маркираната височина за гумата от производителя е 80. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R12. 88 (до 560 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс е сред най-добрите N (до 140 км/ч.) за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел FULLGRIP PT935
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 155
Височина 80
Диаметър R12
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс N (до 140 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Ниво на шум A
Индекси TL, M+S, 3PMSF
Тежест 8
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 15-20% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Когато имате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата бързо върху мокрото пътно платно. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  205 55 r16  гуми онлайн  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки