ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PETLAS FULLGRIP PT925 ALL-WEATHER 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PETLAS FULLGRIP PT925 ALL-WEATHER 195/75R16 107R (TL, M+S, 3PMSF) #183666

*
EAN: 8680830029376
Всесезонни гуми PETLAS FULLGRIP PT925 ALL-WEATHER - Лекотоварни Гуми ( 107R )
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
167 . 78 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя PETLAS. Моделът FULLGRIP PT925 ALL-WEATHER се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Тези гуми са класифицирани от производителя като всесезонни. Маркираната ширина за модела е 195. Маркираната височина за гумата е 75. R16 е отбелязания диаметър за гумата. 107 (до 975 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност A. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглежданите от вас гуми са доста тихи , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел FULLGRIP PT925 ALL-WEATHER
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 195
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S, 3PMSF
Тежест 15.11
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако поръчате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват приблизително 17% от разхода на гориво при вашия автомобил.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали потреблението на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми  магазини за гуми  205 55r16  летни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки