ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PETLAS FULLGRIP PT925 ALL-WEATHER 235/65R16 115R (TL, 8PR) #171418

*
EAN: 8680830029611
Всесезонни гуми PETLAS FULLGRIP PT925 ALL-WEATHER - Лекотоварни Гуми ( 115R )
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
202 . 74 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от PETLAS. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът FULLGRIP PT925 ALL-WEATHER може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. Максимално допустимия товарен индекс е 115 (до 1215 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел FULLGRIP PT925 ALL-WEATHER
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, 8PR
Тежест 16.99
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

На гумите се дължи приблизително 15-20% от разхода на гориво при вашата кола. Когато имате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно при нас: гуми за мотор  бг гуми  205 55 r16  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки