ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Petlas PT411 Explero 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Petlas EXPLERO PT411 255/65R16 109H (M+S, 3PMSF) #218718

EAN: 8680830029871
Всесезонни гуми Petlas EXPLERO PT411 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109H )
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
208 . 53 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PETLAS е компанията производител на разглежданата от вас гума. Модел EXPLERO PT411 можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Този модел може да е правилния избор ако търсите да закупите всесезонни гуми. Маркираната ширина за модела е 255. 65 е отбелязаната височина за гумата. R16 е отбелязания диаметър за гумата. 109 (до 1030 кг) е допустимия товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност D. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Този моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел EXPLERO PT411
Сезон всесезонни гуми
Ширина 255
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси M+S, 3PMSF
Тежест 14.81
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
2
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

На гумите се дължи приблизително 18% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали разхода на гориво. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: гуми цена  гуми 205 55 r16  автогуми