ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Petlas PT311 Elegant 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Petlas ELEGANT PT311 155/70R13 75T #142813

EAN: 8680830000269
Летни гуми Petlas ELEGANT PT311 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
65 . 42 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя PETLAS. Моделът ELEGANT PT311 се предлага от ProGumi с атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Ширина за модела е 155. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. R13 е отбелязаният диаметър за гумата. 75 (до 387 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел ELEGANT PT311
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Тежест 5.6
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
69

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 17-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: летни гуми  зимни гуми  нови автогуми  нови гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки