ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Petlas PT311 Elegant 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Petlas ELEGANT PT311 155/80R12 77T #142805

EAN: 8680830000115
Летни гуми Petlas ELEGANT PT311 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 77T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 77 до 412 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
49 . 07 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PETLAS е производителя на тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът ELEGANT PT311 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 155. Маркираната височина за гумата от производителя е 80. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R12. Товарен индекс - 77 (до 412 кг). Тези гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е E. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител PETLAS
Модел ELEGANT PT311
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 80
Диаметър R12
Товарен индекс 77 (до 412 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Тежест 5.5
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
69

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 18-20% от разхода на гориво при вашата кола. Ако притежавате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява потреблението на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми цена  бг гуми  205 55r16  летни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки