ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.
Pirelli представя три нови P Zero гуми на фестивала на скоростта в Goodwood

Pirelli представя три нови P Zero гуми на фестивала на скоростта в Goodwood

22.08.2023 г.

Асортиментът от тази линия се разширява с модели проектирани за съвременна мобилност, но и с P ZERO преставяне.

P ZERO E: шампион в производителността и устойчивостта,  оценен с "TRIPLE A" на европейския етикет, с над 55% рециклирани или природни материали и нова технология за предпазване от пробиване.

P ZERO R: гумата за съвременни коли от висок клас с производителност за спортно шофиране, подходяща за ежедневна употреба.

P ZERO TROFEO RS: най-бързата гума на pirelli за пътя, но предназначена и за обикновени пътища.

На 13 юли 2023 г в Goodwood, Pirelli e представил три нови гуми на Фестивала на Скоростта, където италианската фирма е ексклузивен партньор. Тези нови модели са най-новите продукти, които се присъединяват към семейството P Zero.

P Zero е синоним на производителност и безопасност от 1986 г.

P Zero е синоним на производителност и безопасност от 1986 г. и в момента е лидер при хомологациите, титла получена от водещите световни производители на автомобили, които са 1300 на брой. Семейството продукти сега продължава да се развива след исканията и на производителите, и на потребителите, с особено внимание към устойчивостта и ефективността. 

Тези три нови продукта са разработени следвайки идеята на марката за "Eco-Safety Design" на Pirelli: процес на развитие, който използва иновативни методи и материали, включително всички технологии за виртуализация, предадени от опита на Pirelli в мотоспорта. Това помага да се преодолеят неизбежните компромиси, които са естествено следствие на всички противоречащи изисквания, когато става въпрос за проектиране на гуми.

Първи е бил моделът Pirelli P Zero E, който е концентрация от технология и устойчивост, която допълва другите гуми P Zero в асортимента. Тази нова гума получива оценка "triple A" във всеки размер за всички параметри, измерени от европейската етикетна система за гуми - съпротивление на търкаляне, мокро спиране и шум - докато над 55% от материалите идват от природни или рециклирани материали. 

Освен това анализ на целия жизнен цикъл на гумата, извършен от Pirelli показва намаление от 24% на CO2 емисиите в сравнение с гума на Pirelli от предишно поколение. Тези резултати никога преди не са били виждани на пазара на гуми за висока производителност. 

P Zero E също така предлага новата технология RunForward на Pirelli, която позволява на шофьорите да продължат с максимална скорост от 80 км/ч за около 40 километра след спукване на гума.

Също така е представена новата Pirelli P Zero R: гума за най-мощните супер коли, която е адаптирана и за ежедневна употреба. Този нов продукт използва пълноценно сътрудничеството между Pirelli и най-престижните производители на автомобили в света, за които италианската фирма доставя гуми, специално разработени за всеки индивидуален модел, с характеристики, които отговарят на текущите изисквания на пазара. 

Инженерите на Pirelli разработват P Zero R с отлично представяне, както и с обща производителност, контрол на шофирането както при мокри, така и при сухи условия, по-добро съпротивление на търкаляне, по-малко шум по пътя и увеличена консистентност при спортно шофиране.

Pirelli P Zero Trofeo RS представлява върха на асортимента, когато става въпрос за производителност на пистата. Това е полу гладка гума, която обаче е предназначена за пътна употреба, предвидена предимно за оригинално оборудване на коли от луксозен клас, с индивидуално разработени версии за всяка кола. P Zero Trofeo RS представлява още една крачка напред, когато става въпрос за производителност на пистата, с устойчиво представяне и увеличена безопасност на мокро в сравнение с предишното поколение.

Какво е P Zero на Pirelli?

Семейството продукти на Pirelli - P Zero се разширява успешно с тези три нови модели гуми, потвърждавайки връзката си с най-престижните автомобили на пазара, благодарение на високата производителност и персонализацията, която отговаря на нуждите както на производителите, така и на крайните потребители. 

Марката P Zero е била създадена през 1986 г. за да пасва на Lancia Delta S4 от Група B, която се е състезавала в световните рали писти, преди да оборудва Ferrari F40 следващата година: първата супер кола в света. 

Тези три нови продукта сега добавят към широк асортимент, способен да отговори на всички различни нужди на най-спортните автомобили в света, през всеки сезон. Освен P Zero за пътна употреба, марката също идентифицира високопроизводителните гуми, използвани във Формула 1, Световния рали шампионат и GT състезанията.

Тези три нови гуми са направили своя дебют на щанд на Pirelli на Фестивала на Скоростта в Goodwood, пространство, което истински отразява пионерския дух на Pirelli. Над 150 години развитие са били показани чрез високотехнологични продукти, страст към мотоспорта, ангажимент към изкуството и културата, и внимание към устойчивостта. 

Двуколесните активности на Pirelli също са били представени на щанда, благодарение на Ducati Superleggera и репликата на пътен велосипед Trek Madone Racing, докато светът на Pirelli Design е бил представен с уникални артикули, родени от близкото сътрудничество с престижни партньори.

 

Този сайт използва бисквитки

ProGumi