ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.
Коя марка гуми е най-добра?

Коя марка гуми е най-добра?

28.08.2023 г.

Да подберете правилните гуми за вашия личен автомобил е от особена важност както за безопасността ви на пътя, така и за комфорта ви. Освен това качествените гуми гарантират и нисък разход на гориво в сравнение с други, не толкова добри модели.

В днешно време е много лесно да се объркате в избора си, независимо дали става въпрос за зимни гуми, или за летни гуми

В блог поста, който сме ви подготвили, ще обясним по-подробно защо е от такава важност да изберете качествени гуми.

Ще ви обясним какви са характеристиките на гумитес по-добро качество, които ги отличават от останалите. Ако останете с нас, ще научите и кои са водещите производители на гуми, както и ще ви помогнем да изберете най-доброто за вас.

Коя марка гуми е най-добра?

Източник на изображение: Unsplash

Защо е важно да избираме качествени гуми?

Както при всичко останало, така и при избора на гуми е изкушаващо да закупите именно тези, които са най-бюджетни. Ако пък съответната по-евтина марка има и добър маркетинг, то тогава е още по-лесно да се подведете.

Истината всъщност е проста и тя е, че автомобилни гуми се избират лесно, ако сте информирани.

В случай че не знаете какво правите, то това може да има последствия както за самите вас, така и за вашия джоб. 

В следващите редове ще ви споделим как е наистина правилно да изберете най-добрите възможни гуми.

С покупката на качествени гуми вие си гарантирате добър контрол и стабилност на вашето возило. Те предоставят по-добро сцепление в сравнение с по-евтините гуми. 

Всеки шофьор е попадал в коварна ситуация на пътя и знае колко важно е всъщност управлението на автомобила да е изцяло в негови ръце и да не се влияе от странични фактори.

Особено опасно е, ако се намирате на мокра настилка или при по-сериозни зимни условия. Шофирането е процес, свързан с много неочаквани и често независещи от нас ситуации на пътя.

Качествените гуми с добро сцепление правят спирачния път по-къс. Това е от жизнена важност в дадени инфарктни моменти. 

Друг аргумент в подкрепа на по-качествените гуми е по-ниското ниво на шум. Сигурни сме, че както шофьорите, така и пътниците биха искали да се насладят на гладко, тихо пътуване. Всичко останало е допълнително натоварване, което, вече знаете, можете да си спестите.

Особено важно предимство на качествените гуми е далеч по-доброто съпротивление при търкаляне и триене, което пък от своя страна пести от употребата на гориво

Освен полезно за околната среда, това е полезно и за вас, тъй като ще ви спести немалко пари.

Коя марка гуми е най-добра?

Източник на изображение: Canva

Последно, но не на последно място, е по-дългият живот, който качествените гуми имат. Това важи както за зимните, така и за летните гуми. Смесите, от които са направени те, се износват по-бавно и ще ви служат по-дълго време.

Отличителни характеристики на качествените гуми

Има някои признаци, по които да различите качествената гума от по-некачествената. 

Кои са те ще споделим с вас сега.

По-дълбок протектор

Грайферите на качествените гуми имат далеч по-добро сцепление с пътното платно. Те са по-дълбоки, а това е особено важно при мокра настилка. Протекторът също има голяма дълбочина, като по този начин оттичането на вода е по-лесно.

Намален разход на гориво

Друга важна характеристика на по-добрите гуми е по-ниското съпротивление при триене. Така вашето превозно средство изразходва значително по-малко гориво и ви пести средства.

Специални каучукови смеси

Качествената гума е много по-устойчива на износване, понеже е направена от специална смес, която ѝ дава по-дълъг живот. Добавянето на различни подобрители към каучука правят гумите по-адекватни към настилката и по-сигурни. 

Популярните марки използват именно такива смеси от тях, за да гарантират на купувачите безопасност и комфорт. Те влагат много средства в разработването на такива добавки, за да направят гумата здрава, лека и удобна. А най-хубавото е, че така ще си спестите и доста стоене по сервизите.

Коя марка гуми е най-добра? 

След като вече сте наясно с това защо е важно да закупите качествени гуми, както и с какво се отличават те, идва време за въпроса: Коя марка гуми е най-добра?

Разбира се, конкретен отговор на този въпрос няма как да има, защото всеки търси нещо различно.

Факторите, които влияят на качеството и избора, са много.

Сред които:

  • модел и марка на автомобила
  • стил на шофиране
  • пътни условия и много други

Както при всичко останало обаче, при гумите също има марки, които са доказани и утвърдени на пазара със своето качество.

Сред популярните са:

Всички тях можете да откриете на нашия сайт. Когато правите вашия избор, обърнете внимание на марката, но преди всичко разгледайте подробно характеристиките на всяка гума. Така ще сте сигурни, че купувате това, което най-много пасва на нуждите ви. 

Критерии за избор на подходящи гуми? 

Всеки шофьор има нужда от нещо конкретно, което да отговаря на нуждите му. Има фактори, които всеки трябва да вземе предвид, преди да отдели дадена сума за гуми. 

Кои са основните критерии споделяме по-долу.

Тип гуми

Първият фактор е от какъв тип гуми имате нужда. Климатичните условия във въпросния момент са определящи за това. Летните гуми са пригодени за топлата част от годината. През тези месеци те предлагат чудесно сцепление както на сухи, така и на мокри настилки. 

Обратно на тях, зимните са направени за шофиране при студ, сняг и лед. Сцеплението, което те осигуряват при тези неблагоприятни условия, е коренно различно от това, което летните биха предоставили.

Съществуват и всесезонни гуми, които са компромисен вариант. Да, те ще ви спестят пари, но при екстремни условия не биха ви били от полза. Те са добра опция, ако се намирате на място с мека зима и не особено горещо лято. 

Коя марка гуми е най-добра?

Източник на изображение: Unsplash

Размер и спецификации

За да сте уверени в сигурността и производителността на вашето возило, то трябва да сте наясно с размера и спецификациите на гумите, които купувате.

Ако не знаете на какво да се спрете, винаги можете да се свържете с нас, или пък да видите какви са препоръките на производителите. Само така ще дадете на вашето превозно средство най-добрите гуми, които то заслужава.

Стил на шофиране

Друг фактор при избора на гуми е личният ви стил на шофиране, затова не го пренебрегвайте. Ако, да речем, се намирате по-често в града и ви се налага постоянно да натискате спирачката, след което да ускорите, то тогава се насочете към гуми с по-висока устойчивост на износване

В случай, че често пътувате на дълги разстояния, то тогава потърсете такива гуми, които биха ви спестили от разходите за гориво.

Без съмнение можете да прецените коя марка гуми е най добра.Такава информация се споделя от активните шофьори по специализираните форуми или в приятелски разговор. И почти винаги е точна и вярна.

Не на последно място обърнете внимание на оценките и мненията на различни клиенти, доверили се на нашите продукти. Хората, които вече са си закупили гуми от нас, могат да ви помогнат да направите най-правилната преценка.

Естествено, когато човек отдели по-висока сума за гуми, той би бил по-критичен и би изтъкнал евентуалните недостатъци. Прочетете внимателно какво имат да кажат купувачите, разгледайте и открийте това, което пасва на вас и вашите нужди.

Заключение

Както вече стана ясно, това да избереш качествени гуми е важно не само за безопасността и комфорта ви на пътното платно, но и за вашия джоб.

Да, инвестицията може би е по-голяма в началото, но с времето тя ще ви се отплати, бъдете сигурни в това.

А и нека бъдем честни – има неща, за които не бива да пестите. Гумите от по-висок клас ви дават спокойствие, по-добро сцепление, по-кратък спирачен път, по-тихи са и имат по-дълъг живот. 

Разбрахте, че да прецените коя марка гуми е най-добра изисква комплексна оценка. Да откриете правилния продукт е трудна, но не и невъзможна задача.

Имайте предвид автомобила, който карате и се съобразете с това, от което той се нуждае. Само така ще сте уверени, че всяко пътуване ще мине по план.

ProGumi