ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.
Интелигентните гуми – Nokian Tyres Intuitu™

Интелигентните гуми – Nokian Tyres Intuitu™

13.12.2023 г.

Във всяка област IT иновациите са носител на по-добро изживяване, това е особено приложимо в работна среда, където извъшваната дейност става по-интелигентна и по-ефективна. Това важи, както за земеделието и селскостопанските дейности, така и за проекти на общинско ниво. Интелигентните гуми Nokian Tyres Intuitu успяват да превърнат цифровата трансформация на тежките гуми в работеща реалност, като предоставят цялата жизненоважна информация за гумите от цял автопарк директно на смартфон приложение.

Nokian Tyres Intuitu се отличава със своята лесна интеграция и впечатляваща функционалност още от пускането си на пазара през 2020 година. Работи по следния начин: купувате умните гуми, изтегляте приложението и оставяте вградените сензори да изпращат точни данни за налягане и температура директно на вашия смартфон. След успеха си във Финландия и Франция, Nokian Tyres Intuitu ще се предлага и на испанския пазар. А защо не и скоро в България?

Ползи

За ВОДАЧИ 

 • Мониторинг на гуми  
 • По-висока производителност  
 • По-безопасна работа

За МЕНИДЖЪРИ НА ФЛОТ 

 • Подобрен експлоатационен живот на гумите  
 • По-малко престой на машината  
 • По-ниска цена на инвестиция 

ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА МАШИНИ 

 • Насърчаване на устойчивостта  
 • Холистично управление на машината  
 • Plug & Play решение

Умни икономии

Дигиталните гуми са ключът към по-ефективна, по-безопасна и по-устойчива работа. В комбинация с платформата за дигитални услуги, интелигентните гуми Nokian Tyres Intuitu са много повече от просто TPMS сензор (система за следене на налягането в гумите). Прикрепени към вътрешната повърхност на гумата, интелигентните сензори за налягане и температура в гумите ви дават точна информация в реално време – идеални за наблюдение на състоянието на гумите в ежедневната работа, както и за управление на целия ви бизнес.

Независимо дали сте собственик на един трактор или управлявате цял флот, Nokian Tyres Intuitu помага да спестите време и пари. "Флотовите мениджъри са във възторг от лекотата за конфигуриране и възможността за достъп до важна информация с минимални усилия", споделя Пиер Шубер, мениджър по бизнес развитие в отдела за тежки гуми на Nokian Tyres. "Премиум гумите за трактор са инвестиция, която искате да поддържате."

Всички данни от всички гуми в джоба ви

Nokian Tyres Intuitu предоставя пълен контрол в ръцете ви – от единично тракторно колело до цял флот. Системата осигурява несравнимо налягане и температурни данни, като ви държи в течение за състоянието на гумите, без значение дали сте на полето или в офиса.

Умни инвестиции

Интелигентното следене на налягането в гумите е важно за сцеплението и стабилността, както и за разхода на гориво и живота на гумата. С Nokian Tyres Intuitu можете да сте сигурни, че ще извлечете максимума от инвестицията си в гуми.

Премиум гуми, премиум възможности

Без значение колко умна е системата, тя не може да замени качеството на самите гуми. В случая с Nokian Tyres Intuitu, технологията се съчетава с четири водещи модела гуми на Nokian Tyres:

 • Ground King – Иновативен дизайн за перфектна работа както на полето, така и на пътя.
 • Hakkapeliitta TRI – Блоков дизайн, предлагащ уникално зимно сцепление и стабилност.
 • Tractor King – Предназначени за най-тежката горска и строителна работа.
 • TRI 2 – Блокова гума, предназначена за комунални дейности и дълги транзити по пътищата.

Тези премиум гуми, оборудвани с Nokian Tyres Intuitu, гарантират оптимална производителност и безопасност всеки ден.

Умни гуми за по-голяма сигурност

Отчитайки факта, че гумите, които се поддържат с умни технологии, рядко се повреждат, Nokian Tyres предлага удължена гаранция с една година за тези интелигентни тракторни гуми. Пиер Шубер пояснява, "Имаме доверие, че този допълнителен бонус е изключително полезен за потребителите на умни гуми."

Интуитивна поддръжка

Nokian Tyres Intuitu се представя като не просто система за мониторинг на налягането на гумите. Това е цифрово решение, което превръща вашите гуми в ключов елемент на по-ефективната, по-безопасна и устойчива работа. Всеотдайността на Nokian Tyres към иновациите се отразява във възможността за преобразуване на земеделието и тежката индустрия чрез технологичния напредък.

Изключителната реакция на земеделския сектор към Nokian Tyres Intuitu потвърждава нуждата от интелигентни решения в тежката индустрия. Фермери и собственици на флотове се възползват от лесната интеграция и широкия функционален обхват на системата. С този подход, Nokian Tyres не само променя начина, по който гледаме на гумите, но и дава възможност за подобрена работа, безопасност и икономии.

Реални сценарии 

Да разгледаме конкретен случай: г-н Кале Риихимяки, който се занимава с поддръжка на пътища през цялата година във Финландия, открил е неоценимата стойност на Nokian Tyres Intuitu. Използвайки системата за мониторинг, той подобрява ефективността и безпроблемността на своя снегопочистващ трактор. "Преди, проверявах състоянието на гумите няколко пъти годишно. Сега мога да го направя лесно всеки ден, когато се налага", споделя г-н Риихимяки. "Температурата и налягането на гумите могат да бъдат проверени с едно поглеждане към телефона ми. Това прави информацията, която получавам измеримо правилна, а не базирам оценката си на това което виждам."

Бъдещето на земеделието – интелигентни решения за интелигентна работа

С Nokian Tyres Intuitu, интелигентното земеделие е вече реалност. Следете състоянието на гумите си, оптимизирайте работата си и инвестирайте в бъдещето на селското стопанство и тежката индустрия.

 
ProGumi