ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.
Hankook гуми за електромобили и летни гуми печелят отлични оценки

Hankook гуми за електромобили и летни гуми печелят отлични оценки

28.05.2024 г.
  • iON evo SUV награден с оценка “Exemplary“ 
  • За леки автомобили, спортни автомобили и SUV, Гумите Hankook се представят отлично в последните сравнителни тестове
  • Тестовете потвърждават кратък спирачен път на мокри пътища и високо ниво на сцепление

Hankook iON evo SUV

Hankook iON evo SUV

Многобройни сравнителни тестове показват, че премиум гумите на Hankook са убедителни по отношение на комфорт и безопасност и предлагат отлично съотношение цена/качество. Най-новият пример е в теста за гуми на Auto Bild (издание 16/2024), където Hankook iON evo SUV получава най-висока оценка, осигурявайки си оценка „Exemplary“.

Auto Bild за Hankook iON evo SUV

Тестерите на Auto Bild за Hankook iON evo SUV в теста за летни гуми 2024 EV определят, че новият летен протектор на EV е:

  •  с добре балансиран потенциал за висока производителност, 
  • стабилно и безопасно управление, 
  • кратък спирачен път както на мокро, така и сухи пътища, 
  • тих шум при шофиране, 
  • голям пробег,
  • добро съотношение цена/качество”. 

Срещу седем конкурента в размер 235/55 R19, първокласната гума Hankook излиза с общ резултат от 1,3. 

Гумата iON evo SUV е оборудвана с технология Hankook i Sound Absorber и има аеродинамичен дизайн, който осигурява наистина ниско ниво на шум в сравнение със стандартните гуми.

Hankook Ventus S1 evo 3 SUV

„Балансиран и удобен“ – Hankook Ventus S1 evo 3 SUV си осигурява оценка „много добър“ в теста на летните гуми за компактни SUV автомобили от списание Auto motor und sport (брой 07/2024). За теста списанието сравнява осем гуми в общия SUV размер 235/55 R18. В допълнение към характеристиките на шофиране на сухи и мокри пътища, сравнението се фокусира и върху съпротивлението и шума при търкаляне. 

Експертите съобщават за много добри, динамични възможности за управление на мокра настилка с високо ниво на сцепление. Бърза реакция на волана, устойчивост на сухи пътища, добри характеристики за комфорт. 

Hankook Ventus S1 evo Z

Hankook Ventus S1 evo Z е също с едно добро представяне в теста за летни гуми на Auto Bild Sports Cars (издание 4/2024). Гумата с ултра-висока производителност за суперспортни автомобили от най-високо ниво бива оценена като „Добър“ сред шест конкурента в комбинирания тест 265/35 R19 (предна ос) и 295/30 R20 (задна ос). Ето заключението на търговското списание: „Перфектен за спортни автомобили благодарение на пъргавото поведение на кормилното управление, добри резерви за аквапланинг и кратък спирачен път на мокри пътища“.

От спортни автомобили до кемпери: впечатляващи характеристики на управление на мокри и сухи пътища

Hankook Ventus Prime 4

В своя тест за летни гуми за кемпер за 2024 г. (издание 4/2024), Auto Bild Reisemobil оцени Hankook Ventus Prime 4 като „Exemplary“. 

Сравнени са общо десет гуми с размер 225/55 R17 и заключението по отношение на премиум гумата е, че летният протектор е с впечатляващи характеристики на управление на мокри и сухи пътища, добри показатели за безопасност при аквапланинг. Тестерите също констатират, че гумата Hankook е с тих шум при шофиране и с много добро качество спрямо цената си.

Hankook Ventus S1 evo 3 - Победител с най-добро съотношение цена/качество на Auto Zeitung

Hankook Ventus S1 evo 3

Hankook Ventus S1 evo 3 излиза от теста за летни гуми на Auto Zeitung (издание 7/2024) като гумата с най-добро съотношение цена/качество. За сравнение редакционният екип тества комфорта, енергийната ефективност и характеристиките на безопасност на девет настоящи туристически протектора в размер 225/45 R17. Според експертите, това, което наистина отличава първокласната гума от Hankook, е нейният висок потенциал за сцепление, както и балансът при в мокри и сухи терени – добър компромис между динамика и комфорт.

Относно Hankook

Hankook Tire произвежда иновативни радиални гуми с доказано превъзходно качество за леки автомобили, лекотоварни камиони, SUV, RV, камиони и автобуси, както и за моторни спортове (пистови състезания/ улични писти/ ралита).

Стремейки се да предостави на потребителите най-високо качеството на продуктите, технологично съвършенство и удовлетворение от шофирането, Hankook Tire непрекъснато инвестира в научноизследователска и развойна дейност, поддържайки пет центъра за научноизследователска и развойна дейност и осем производствени съоръжения по целия свят. Решенията за гуми по поръчка за европейските пазари, както и европейското оригинално оборудване според изискванията на водещи производители на премиум автомобили, се разработват в регионалния технически център на компанията в Хановер, Германия. Производството за европейския регион се извършва в най-съвременния производствен обект в Rácalmás, Унгария, който бива открит през юни 2007 г. и непрекъснато се разширява.

 

Източник и снимков материал:  hankooktire-mediacenter.com 

 
ProGumi