ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.
Goodyear представи на CES прототип на гума, изработена от 70% устойчиви материали

Goodyear представи на CES прототип на гума, изработена от 70% устойчиви материали

14.07.2022 г.

Компанията постигна значителен напредък към целта си за гума от 100% устойчиви материали до 2030 г.

Goodyear гуми

През 2020 г. един от водещите производители на автомобилни гуми Goodyear се ангажира да разработи нова гума, изработена изцяло от устойчиви материали през следващото десетилетие. На провелото се в началото на януари технологично изложение CES компанията представи гума със 70% съдържание на устойчиви материали. Това показва сериозен напредък, който тя е постигнала по пътя към крайната си цел.

Гумата включва 13 съставки в девет различни компонента на гумите, включително и въглеродни сажди, които традиционно се произвеждат чрез изгаряне на петролни продукти.

Въглеродните сажди обикновено се използват като пълнител за подсилване на гумите, както и на други гумени продукти и за удължаване на техния живот. Вместо да използва сажди, произведени от нефт, Goodyear използва такива, направени от метан, въглероден диоксид и масло на растителна основа. Компанията вече обяви, че методите на производство, използвани от нейните доставчици за създаване на устойчиви въглеродни сажди, генерират по-малко въглеродни емисии от традиционните процеси.

Goodyear използва и соево масло, вместо петролно масло при някои продуктови линии и то – постигайки сходни резултати. Това позволява на гумите да останат гъвкави при променящи се температури и има допълнителни предимства при сцеплението. Компанията си беше поставила за цел да използва 100 процента соево масло в четири от своите линии гуми през 2020 г., но не успя поради производствени проблеми, причинени от пандемията с COVID-19.

Goodyear автомобилни гумиПо повод представената нова гума, главният технологичен директор в Goodyear Крис Хелсел заяви, че тя е вълнуващо постижение, което демонстрира ангажимента на компанията да увеличи използването на устойчиви материали.

 

Този сайт използва бисквитки

ProGumi