ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.
Прогрес чрез технологии или летен модел гуми Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Прогрес чрез технологии или летен модел гуми Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

23.02.2024 г.

Днес искаме да ви представим един модел летни гуми, който успешно се е задържал на пазара като отличен избор в летни условия. 

Става въпрос за модел авто гума на Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Проектирана да отговаря на широка гама автомобили, ориентирани към високи постижения, включително спортни, компактни, семейни  или луксозни автомобили, този модел се отличава с редица иновации, които осигуряват отлични характеристики на мокри и сухи пътища.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 бележи значителен напредък в представянето на суха настилка, благодарение на технологията си Dry Contact Plus

Технология Dry Contact Plus

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 бележи значителен напредък в представянето на суха настилка, благодарение на технологията си Dry Contact Plus.

Ключова характеристика е адаптивната контактна зона и оптимизираната кухина, които се приспособяват към промените в натоварването. При стандартни условия на шофиране, контактната зона на гумата има нормален размер, но се увеличава, когато водачът направи екстремна маневра. По този начин, контактната площ се адаптира към стила на шофиране и се увеличава при нужда, което осигурява на водача повече сцепление и бързина на реакция при резки маневри.

Технология Wet Braking Pro

Благодарение на иновативна система от смоли, при мокро време съставът на протектора на Eagle F1 Asymmetric 6 позволява на гумата да има повече микроконтакт с пътната настилка, осигурявайки на водачите по-добро сцепление на мокри пътища. Технологията, разработена за гуми UUHP (ултра ултра висока производителност), е проектирана да се представи еднакво добре, както на пистата, така и на пътя. В Eagle F1 Asymmetric 6 тази технология повишава гъвкавостта на модела, за да бъде по-устойчив той на неравностите на пътя. 

Тази система от смоли подобрява сцеплението на гумата с пътя.

Технология EV Ready

Всички гуми от гамата на Goodyear са подходящи за електромобили, но Eagle F1 Asymmetric 6 има допълнителни иновации, които поддържат изискванията на производителите на електромобили.

Моделът е с намален шум, като осигурява намаление от 1 dB, което е отразено на етикета на гумата на ЕС. Това се постига с по-тънък дизайн на ламелите в сравнение с Asymmetric 5 и добавянето на радиално скосен канал за заглушаване на шумовите честоти.

Според техническия им проектен мениджър при някои размери намалението е 2 dB. Това е значително, тъй като намаление от 3 dB би било равнозначно на намаляване на шума наполовина. Това е особено важно за водачите на по-тихи електромобили. 

Друга иновация включва намаляване на общото тегло на гумата и аеродинамичната форма на страничната стена, която намалява турбуленцията и подобрява въздушния поток около гумата и отстрани на превозното средство. Технологията на сместа намалява съпротивлението при търкаляне, за да увеличи електрическия пробег. Тези иновации също спомагат за намаляване на разхода на гориво при бензинови и дизелови автомобили.

Проектният мениджър добавя: „Когато казваме, че Eagle F1 Asymmetric 6 е готова за всичко, имаме предвид, че е готова за всяко превозно средство при всякакви условия. Това наистина е балансирана гума, която съчетава качества и характеристики на производителност във всички направления. Предизвикателството ни при разработката беше да максимизираме всичко, а не само една област. Една типична гума за оригинално оборудване може да се фокусира върху поддържането на ниско съпротивление при търкаляне, като жертва например представянето при мокро време. В Eagle F1 Asymmetric 6 сме разработили гума с ниско съпротивление при търкаляне, отлично сцепление на сухо и мокро и нисък шум. Строгият процес на разработка на Goodyear подлага гумата на повече от 50 теста, обхващащи всички възможни аспекти.“

характеристики Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Плюсовете на този модел лятна гума от Goodyear са:

 • Кратко спирачно разстояние на сухи пътища: Гумата осигурява отлично сцепление и намалява спирачния път на сухи настилки.

 • Изключителна управляемост на мокро: Гумата се представя перфектно на мокри пътища, осигурявайки стабилно и контролирано управление.

 • Добро сцепление и спиране на мокро: Оценките показват добри показатели за сцепление и спиране на мокри настилки, осигурявайки безопасност при дъжд.

 • Отлична управляемост на сухо: Гумата предлага спортна и директно управление с добра обратна връзка за водача.

 • Ниски нива на шум при движение: Гумата е тиха и комфортна при шофиране.

 • Дълъг експлоатационен живот: Гумата е изработена от здрава гума, която гарантира дълъг пробег.

 • Добро съотношение цена-качество: Въпреки че е по-скъпа от някои конкуренти, гумата предлага отлична стойност за парите си.

Възможни минуси:

 • Висока цена: Някои смятат, че цената на гумата е малко висока, въпреки доброто съотношение цена-качество.

 • Леки слабости в защита от аквапланинг: Макар и със стабилно представяне в мокри условия, някои отбелязват по-слаби резултати при аквапланинг в сравнение с лидерите в категорията.

 • Намалена устойчивост на топлина на пистата: В сравнение с предшественика си, Asymmetric 5, тази гума има по-слаба устойчивост на топлина при спортно шофиране на писта.

тестове Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

тестове Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6

Ако все още не сме ви убедили да заложите на Goodyear то:

 • Гумата Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 се предлага в 57 размера, вариращи от 205/40 R17 до 265/40 R21. 

 • Тя заема 100-то място от 943 летни гуми според резултатите от тестове, проведени от Autozeitung 2023, Autobild 2023 и други организации. 

 • Този модел получава най-високата възможна оценка в 9 теста. 

 • Принадлежи към премиум сегмента и се произвежда от американски производител Goodyear. Този конкретен модел обаче е произведен в Германия. 

 • Тази гума е тествана 10 пъти, първият тест е проведен през 2022 г. 

 • Нивото на шум е ниско, при Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 - повечето размери имат нива на шум под средното - 100% от тях произвеждат 0db шум, което води до оценка "a". 

 • Тази гума има първоначална дълбочина на протектора от 6,4 мм в размер 225/40 R18. 

 

*Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 заменя по-стар модел - Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5. 

 

Кои са Goodyear?

Goodyear, име синоним на гуми в глобален мащаб, започва своята история през 1898 г. в Акрон, Охайо, САЩ. Основана от Франк А. Себерлинг, компанията е кръстена на Чарлз Гудиър, изобретателя на вулканизацията - процесът, който превръща каучука в траен и еластичен материал, идеален за производство на гуми.

Още от самото начало, Goodyear се стреми към иновациите, като произвежда първата сменяема гума за автомобили през 1908 г. Компанията продължава да бъде пионер в индустрията, разработвайки първата изцяло синтетична гума през 1931 г., първата радиална гума за пътнически автомобили през 1948 г., и първата безвъздушна гума за лунохода през 1970 г.

Днес, Goodyear е водещ световен производител на гуми за леки автомобили, камиони, автобуси, самолети и селскостопански машини. Компанията оперира в над 130 държави и има над 72 000 служители по света.

В България, Goodyear е позната марка с утвърдено присъствие. Компанията предлага широка гама от гуми за различни превозни средства и условия на шофиране. Гумите Goodyear са известни със своята издръжливост, безопасност, комфорт и иновативни технологии.

Goodyear е американска история за успех, базирана на непрекъснато развитие и стремеж към усъвършенстване. Компанията е лидер в индустрията на гумите, като предлага висококачествени продукти, подкрепени от богата история и иновативен дух.

 

Този сайт използва бисквитки

ProGumi