ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.
Новите летни модели гуми за 2022г. от Continental: UltraContact и SportContact™ 7

Новите летни модели гуми за 2022г. от Continental: UltraContact и SportContact™ 7

5.06.2022 г.

Continental се съобразява с тенденциите при автомобилите и нуждите на пътници и шофьори. Общото между тенденциите е призивът за повече устойчивост, включително при гумите. По-младите шофьори, точно както по-възрастните, искат лична свобода на движение необезпокоявани от външни фактори.

Гумите, които отговарят на тези тенденции, трябва да имат дълъг експлоатационен живот и да бъдат здрави – и да отговарят на търсенето на възможно най-голяма безопасност.

С новия UltraContact Continental вече предлага лятна гума с много дълъг експлоатационен живот и познатите стандарти за безопасност.

Continental UltraContact  Continental Sport Contact 7

Ако търсите синоними на устойчивост и издръжливост по отношение на автомобилните гуми, няма нужда да се затормозявате повече в дилеми относно съвършения модел. Улегналите Continental Ultra contact са тук, за да ви убедят, че абсолютното усещане за сигурност на пътя не е мираж, напротив - може да му се насладите още тук и сега, стига да си дадете тази възможност.

Основни отличителни черти на серията са:

 • Материалът на изработка на гумите, наречен YellowChili, отговорен за всички функционални трикове, на които са способни Continental Ultra;
 • Корпусът UltraShield придава съвсем ново равнище на здравина и умножава многократно полезния живот на автомобилните аксесоари, минимизирайки ефекта на голяма част от всекидневните препятствия и неравности по трасето;
 • Комфорт при шофирането дори и на мокър терен и съкратен спирачен път в лоши метеорологични условия;
 • Дълъг живот;
 • Ниски нива на шум и други смущения.
 • UltraContact подходящ за електрически автомобили и автомобили с конвенционално задвижване

С ширина между 155 и 245 мм и размер на джантите от 14 до 20 инча, гумите Continental Ultra contact гарантират, че непременно ще намерите онзи модел, който да даде на автомобила ви всичко, от което вашата любима машина има нужда. 

 

Continental Sport Contact 7  Гуми Continental Sport

Интересувате се активно от тенденциите при автомобилните гумите за 2022?

Няма как да не сте чували за Continental Sport Contact 7. Макар и направила дебют още през 2021, със своите удивителни показатели на пътя серията доказва непрекъснато своята благонадеждност, устойчивост и дисциплина. Перфектният класически избор, който ще ви вдъхне увереността, от която се нуждаете, за да преследвате безкомпромисно целите си и да не се спирате пред нищо, докато и последната дестинация не е покорена изцяло.

Някои от най-важните белези за ефективност на Continental Sport Contact 7 са:

 • Адаптивен дизайн на протектора, който може да се приспособи както към мокри, така и към сухи пътища;
 • Отлична възможност за контрол и прецизно маневриране на превозното средство;
 • Невероятно равнище на сцепление благодарение на специалната каучукова смес BlackChili, от която са изработени гумите, която също така удължава експлоатационния им живот с до 17%;
 • Универсална съвместимост с множество от масовите марки автомобили на пазара, като различните модели гуми са ориентирани към конкретен размер и тегло;
 • Модерен, но стабилен дизайн, който съчетава успешно функционалност и естетика;
 • Забележителен пробег;
 • Икономичност откъм гориво и енергиен ресурс.

Като подобрен параметър в сравнение с предишните версии можем да изтъкнем способността за скъсяване спирачния път с 8% на мокро трасе и 6% - на сухо. Още повече, моделите Continental Sport Contact 7 често се посочват като категоричен еталон за оптимално спиране на водна повърхност.

Continental Sport Contact 7 са гуми, които дават сериозна заявка за фаворит в сърцата на всички любители на качествените автомобилни аксесоари. Направете добрия избор още сега и се насладете на спокойно и уверено шофиране.

Този сайт използва бисквитки

ProGumi