ProGumi
ПРЕМИУМ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ И ДЖАНТИ - ЛЕТНИ, ЗИМНИ И ВСЕСЕЗОННИ ГУМИ.
2023 Международни награди за технологии на гуми

2023 Международни награди за технологии на гуми

23.04.2023 г.

По време на събитието на Tire Technology Expo 2023 бяха обявени тазгодишните международни награди за технологии за гуми за иновации и високи постижения на Tire Technology International. Наградите са включват разширен набор от категории, за да признаят обхвата на иновациите и постиженията, които са били представени през последните 12 месеца.

За да се признае все по-важната роля на устойчивостта в производството на гуми, наградите за нов облик включват три категории, фокусирани върху развитието на околната среда. Дизайнът на гумите на Michelin с 45% и 58% устойчив материал печели наградата за "Екологично постижение на годината – дизайн на гуми" ; Технологията за невидими гумени маркери на Continental беше оценена като победител в категорията „Екологично постижение на годината“ – Производство ; и базата данни за гуми EQUA на Emissions Analytics взеха трофея за "Екологично постижение на годината – Принос на индустрията".

Основателят и главен изпълнителен директор на Emissions Analytics, Ник Молдън, има желание да подкрепи работата на своите колеги. „Оценяваме наградата от Tire Technology International като отражение на всеотдайната работа на екипа по тема, която преди беше от маргинален политически интерес, но която сега е изместена в светлината на прожекторите поради непрекъснато нарастващата тежест на SUV и електрически превозни средства с батерии.”

Други нови категории за 2023 г. включват “Иновация на годината в областта на химикалите и компаундирането”, която беше спечелена от маслото за гуми Nynas BIO 6200; и “Иновация в материалите на годината”, която видя, че журито признава работата на Sumitomo Rubber Industries върху синтезираните биополимери. Добрите новини продължиха за SRI в категорията за “Пробив на годината в научноизследователската и развойна дейност”, в която производителят на гуми е награден за своите изследвания в областта на оценката на ензимите.

Goodyear взима наградата за “Иновация на годината в производството на гуми”, благодарение на своя новаторски процес на производство на малки партиди, използван във фабриката им в Люксембург. Наградата за “Доставчик на годината” в индустрията за гуми е връчена на HF Group като признание за нейния ангажимент към дигиталните решения и отличните ѝ взаимоотношения в цялата индустрия. Още добри новини има и за Goodyear, тъй като тя също така се е класирала на първо място в категорията “Концепция за гуми на годината” за работата си върху своя дизайн на гуми от 90% устойчив материал.

„Иновативният дух и стремежът на Goodyear към високи постижения ни помагат да разработваме водещи продукти и услуги, които отговарят на нуждите на нашите клиенти за днес и утре“, казва Крис Хелсел, старши вицепрезидент на глобалните операции и главен технологичен директор на Goodyear. „Нашите екипи работят върху решения и процеси, които имат потенциала да направят шофирането по-безопасно, по-ефективно и по-устойчиво. Ние сме развълнувани да получим признание за тази работа и благодарим на Tire Technology International за тези уважавани награди.“

Базираната в Хановер Continental също отново се завърна на подиума, за да вземе наградата “Гума на годината” за PremiumContact 7, спечелвайки силно оспорвана нова категория, която изглежда ще се превърне в арена на ожесточени битки през следващите години.

„Нашият ангажимент за производителност, устойчивост и безопасност е в цялата ни организация и е фантастично, че това отново беше признато“, казва Борис Мергел, ръководител на отдела за изследвания и разработки в Continental Tyres, който приема наградите в Хановер. „Печеленето на награди за нашите иновативни технологии и продукти е огромна мотивация за целия екип. В Continental ние се стремим към безопасна, рентабилна и по-устойчива мобилност, като същевременно позволяваме на превозните средства да работят по най-добрия начин.“

Престижната награда „Производител на гуми на годината“ остава една от най-завладяващите категории, като най-добрите производители на гуми са разделени с най-добри маржове. Тази година Michelin взе наградата, отбелязвайки шестия път, в който френският производител заема първо място.

Наградата за “Млад учен за 2023 г.” беше присъдена на Агат Ютане, докторант в университета Лафбъроу. Журито на наградата – което е отделно от 12-те централни категории – избра Агат и нейната работа „Ефективно изпитване на триенето на гуми и пътя за приложения за управление на превозни средства“.

Освен, че признават впечатляващите постижения на производителите и доставчиците, наградите са възможност да се подчертаят постиженията на забележителни личности в индустрията. Един такъв човек е Ян Принс, носител на "Награда за цялостно творчество за 2023 г.". Номиниран от много свои връстници, Принс е популярен победител и се радва на изключително успешна кариера в Jaguar Land Rover, откакто завършва Техническия университет в Делфт през 1990 г. Ценен член на журито за награди за гуми в предишни години, Принс наскоро започна да оглавява журито за наградата за млад учен. Неговият ангажимент към работата му и към индустрията за гуми, както и отношенията му с връстниците и колегите, го правят достоен носител на наградата за цялостен принос тази година.

Новоразширените награди за 2023 г. служат като демонстрация на невероятните иновации, очевидни в индустрията.

„Чувствахме, че се нуждаем от способността да разпознаем и отпразнуваме повече аспекти на тази непрекъснато разрастваща се индустрия“, казва Мат Рос, главен редактор на Tire Technology International и председател на наградите. „Основното преразглеждане на категориите ни даде възможност да разберем по-добре къде се случват наистина вълнуващите иновации. Това ни позволи да се съсредоточим повече върху постиженията в областта на околната среда, които се развиват в множество области, а също и да се съсредоточим върху някои области на вълнуваща научноизследователска и развойна дейност, които може би не отговарят на предишната ни структура на категориите. Съдейки по калибъра на тазгодишния кратък списък и времето, което журито имаше при избирането на своите победители, можем да очакваме някои завладяващи състезания през следващите години.“

Този сайт използва бисквитки

ProGumi