ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми NOVEX VAN SPEED 3 235/65R16 115R (TL) #183662

EAN: 4718022015518
Летни гуми NOVEX VAN SPEED 3 - Лекотоварни Гуми ( 115R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
140 . 81 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NOVEX е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от популярните конмании на пазара. Модел VAN SPEED 3 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Обозначението от производителя на гумите е летни. Маркираната ширина за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата е 65. R16 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 115 (до 1215 кг). Гумите имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. C е индекса за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител NOVEX
Модел VAN SPEED 3
Сезон летни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 16.17
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 17-20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Когато купите гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното каране може значително да намали разхода на гориво. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране. При кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми цена  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки