ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NOKIAN WR SUV 4 215/55 R18 95H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres WR SUV 4 215/55R18 95H (TL, SUV) #273458

EAN: 6419440300566
Зимни гуми Nokian Tyres WR SUV 4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
286 . 85 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от NOKIAN. Известна фирма в света на гумите. Моделът WR SUV 4 може да закупите от сайта ProGumi.Този модел е подходящ за вас ако търсите зимни гуми. Маркираната ширина за модела е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 55. R18 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Максимално допустимият товарен индекс е 95 (до 690 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел WR SUV 4
Сезон зимни гуми
Ширина 215
Височина 55
Диаметър R18
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, SUV
Тежест 11.78
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до до 20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми  нови зимни гуми  автомобилни гуми цени  нови гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки