ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NOKIAN WR SUV 4 215/55 R18 95H 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres WR SUV 4 215/65R17 103H (XL, SUV, M+S) #273455

EAN: 6419440300399
Зимни гуми Nokian Tyres WR SUV 4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
265 . 08 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NOKIAN е производителят на тази гума. Наложена марка на пазара. Модел WR SUV 4 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като зимни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 215. 65 е маркираната височина за гумата. R17 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 103 (до 875 кг) е товарният индекс за модела. Моделът гуми има скоростен индекс от H (до 210 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел WR SUV 4
Сезон зимни гуми
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, SUV, M+S
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до до 20% от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. За автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автомобилни гуми цени  гуми 195 65 r15  нови всесезонни гуми  зимни гуми