ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nokian WR Snowproof Run Flat 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian WR Snowproof Run Flat 205/60R16 96H #86176

EAN: 6419440380902
гуми Nokian WR Snowproof Run Flat - Автомобилни Гуми, Suv/4x4
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
542 . 04 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от NOKIAN. Моделът WR SNOWPROOF RUN FLAT може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Гумите са класифицирани от тип зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 205. Маркираната височина за гумата е 60. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. 96 (до 710 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Маркировката за разходът на гориво е D. Този модел гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително до 20% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Енергийно ефективното каране намалява консумацията на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  195 65r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки