ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NOKIAN WR Snowproof P 205/45 R17 88V 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres WR SNOWPROOF P 235/45R17 97V (P, XL, M+S) #273437

EAN: 6419440408897
Зимни гуми Nokian Tyres WR SNOWPROOF P - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
294 . 23 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от NOKIAN. Модел WR SNOWPROOF P можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Тези гуми са от вид: зимни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 45 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R17. 97 (до 730 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 70 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел WR SNOWPROOF P
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси P, XL, M+S
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително до 20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрото пътно платно. За превозно средство движещо се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми  online gumi  205 5516  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки