ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NOKIAN WR Snowproof P 205/45 R17 88V 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres WR SNOWPROOF P 205/55R17 95V (TL, P, XL, M+S) #273417

EAN: 6419440408736
Зимни гуми Nokian Tyres WR SNOWPROOF P - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
303 . 92 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NOKIAN е производителят на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът WR SNOWPROOF P се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.зимни е маркировката на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 205. 55 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R17 е маркираният диаметър за гумата. 95 (до 690 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 69 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел WR SNOWPROOF P
Сезон зимни гуми
Ширина 205
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, P, XL, M+S
Тежест 8.88
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 20% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако поръчате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Екологичното каране намалява разхода на гориво. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови зимни гуми  гуми  гуми 205 55 r16  летни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки