ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NOKIAN WR Snowproof 155/70 R19 88Q 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres WR SNOWPROOF 195/55R20 95H (XL) #273422

EAN: 6419440380759
Зимни гуми Nokian Tyres WR SNOWPROOF - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
249 . 44 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от NOKIAN. Една от наложените фирми на пазара. Моделът WR SNOWPROOF се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 195. Маркираната височина за гумата е 55. R20 е отбелязаният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 95 (до 690 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от H (до 210 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е B. 69 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел WR SNOWPROOF
Сезон зимни гуми
Ширина 195
Височина 55
Диаметър R20
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 69 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато притежавате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 17 процента от разхода на гориво за вашата кола.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автомобила също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  всесезонни гуми цени  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки