ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres WR D4 195/45R16 84H (XL) #273433

EAN: 6419440202501
Зимни гуми Nokian Tyres WR D4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 84H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
189 . 35 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя NOKIAN. Моделът WR D4 може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.зимни е обозначението на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 195. 45 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R16. 84 (до 500 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Тази гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел WR D4
Сезон зимни гуми
Ширина 195
Височина 45
Диаметър R16
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви позволи значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 20% от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране и други фактори. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми цена  нови летни гуми  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки