ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres Snowproof C 195/75R16 105R (C) #273539

EAN: 6419440464480
Зимни гуми Nokian Tyres Snowproof C - Лекотоварни Гуми ( 105R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
187 . 25 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NOKIAN е компанията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Модел SNOWPROOF C можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел гуми са зимни. Ширината на модела е 195. 75 е отбелязаната височина за гумата. R16 е маркираният диаметър за гумата. 105 (до 925 кг) е допустимият товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Тези гуми са доста тихи за този клас , като нивото на шум е 73 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел SNOWPROOF C
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 195
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси C
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 16 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходите Ви.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми цени  нови гуми  зимни гуми  летни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки