ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres Snowproof C 205/75R16 111R (C) #273504

EAN: 6419440464572
Зимни гуми Nokian Tyres Snowproof C - Лекотоварни Гуми ( 111R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
230 . 94 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NOKIAN е компанията производител на тази гума. Наложена марка на пазара. Модел SNOWPROOF C можете да поръчате от сайта ProGumi.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да поръчате зимни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 205. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 111 (до 1090 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разхода на гориво е C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 73 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел SNOWPROOF C
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 205
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси C
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Гумите оказват до 16% от разхода на гориво при вашата кола. Ако имате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Разликата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Разликата между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автомобилни гуми цени  гуми онлайн  205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки