ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NOKIAN R-Truck Trailer 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres R-Truck Trailer 385/65R22.5 #273522

EAN: 6419440314532
Всесезонни гуми Nokian Tyres R-Truck Trailer - Тежкотоварни Гуми ( 0 )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 0 до 45 кг
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
897 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NOKIAN е производителят на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Предлаганият модел R-TRUCK TRAILER можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 385. Маркираната височина за гумата е 65. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R22.5. Допустимият товарен индекс е 0 (до 45 кг). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разхода на гориво е C. 74 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел R-TRUCK TRAILER
Ширина 385
Височина 65
Диаметър R22.5
Товарен индекс 0 (до 45 кг)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
74

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Гумите оказват до 18% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Екологичното шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотори  летни гуми  всесезонни гуми  гуми цена  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки