ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
NOKIAN Powerproof 205 50 17 93 Y 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian Tyres POWERPROOF 225/55R17 97W #273497

EAN: 6419440348780
Летни гуми Nokian Tyres POWERPROOF - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
265 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NOKIAN е компанията производител на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Модел POWERPROOF можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Този модел е подходящ за вас ако търсите летни гуми. Маркираната ширина за модела е 225. Маркираната височина за гумата от производителя е 55. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R17. 97 (до 730 кг) е разрешеният товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от W (до 270 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Този модел гуми са сравнително тихи за този клас , като нивото на шум е 68 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел POWERPROOF
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 68 dB
Ниво на шум A
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 17-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране от водача. Сцеплението с мокър асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: мото гуми  гуми цени  205 5516  нови автогуми 

Този сайт използва бисквитки