ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nokian HKPL R5 SUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian HKPL R5 SUV 245/50R20 105R (XL, SUV) #263785

EAN: 6419440490243
Зимни гуми Nokian HKPL R5 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
1132 . 50 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание NOKIAN е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът HKPL R5 SUV може да закупите от ProGumi на супер цена.Този модел гуми са от тип зимни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 245. 50 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R20. 105 (до 925 кг) е допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от R (до 170 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност D. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност B. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел HKPL R5 SUV
Сезон зимни гуми
Ширина 245
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, SUV
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
B
D
2
71

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 16% от разхода на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви даде много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Екологичното шофиране ще намали разхода на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автомобила също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  195 65r15  всесезонни гуми  зимни гуми