ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Nokian HKPL R5 SUV 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Nokian HKPL R5 SUV 255/55R19 111R (XL, SUV, M+S) #263784

EAN: 6419440490120
Зимни гуми Nokian HKPL R5 SUV - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
841 . 57 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от NOKIAN. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът HKPL R5 SUV може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Тези гуми са класифицирани от тип зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 255. 55 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R19. 111 (до 1090 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е R (до 170 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност D. B е маркировката за разход на гориво. Тази гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител NOKIAN
Модел HKPL R5 SUV
Сезон зимни гуми
Ширина 255
Височина 55
Диаметър R19
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, SUV, M+S
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
B
D
2
71

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако купите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до 18% от разхода на гориво при вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното каране може значително да намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. За автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автомобилни гуми цени  гуми онлайн  зимни гуми цена  летни гуми